Despre noi

Despre proiect

Într-o epocă în care corectitudinea politică și-a dat mâna cu rescrierea istoriei am decis să publicăm, fără nici un fel de comentariu sau intervenție, materiale mai puțin cunoscute din perioadă în care s-a format România modernă.

Avem la dispoziție o arhivă digitală bogată formată din ziare, reviste, broșuri, cărți, documente etc. Majoritatea materialelor pe care le veți regăsi pe acest site vor fi inedite dar vom publica și materiale cunoscute.

Frecvența cu care vom publica materiale noi va depinde de timpul pe care-l avem la dispoziție. În eventualitatea în care vom fi susținuți material vom putea publica materiale noi mai des.

Cei ce vor să susțină proiectul au la dispoziție două posibilități:

1. Voluntariat

Daca aveți timp și doriți sa ajutați la convertirea in format text a materialelor din arhiva contactați-ne la adresa de email [email protected]. Materialele noastre sunt în format PDF, scanate după original. Calitatea scanărilor diferă de la caz la caz. Procesul de convertire în format text e destul de simplu: mai întâi documentul PDF este trecut printr-un software OCR apoi urmează editarea manuală.

2. Donații

Pentru păstrarea anonimității atât a dumneavoastră cât și a noastră am decis să acceptăm donații doar în criptomonede. Iată adresele unde puteți trimite eventualele donații: